Subota, 24. avgust, odnosno treći dan Velikogospojinskih dana bio je zaista ispunjen dešavanjima - u Glavaševoj kući održan je godišnji susret članova Zavičajnog kluba, pa plivački maraton, te etno bazar, avlija zabavlija i naravno večernji koncerti.

 

Zavičajni klub je, podsećamo, osnovan 1983. godine sa ciljem i zadatkom negovanja kulture, tradicije i običaja novobečejske sredine.

Ono što je privuklo veliku pažnju posetilaca je svakako ovogodišnji Etno Bazar, koji je obuhvatio oko 80 izlagača, sa preko 130 tezgi i zanimljivosti za najmlađe u "dečijoj ulici" te 15. jubilarna "Avlija zabavlija", u organizaciji Narodne biblioteke.

Iako su se u poslepodnevnim časovima nad banatskom varošicom nadvili crni i kišni oblaci i pretili da na neki način pokvare atmosferu, to se ipak na sreću nije dogodilo. Temperatura je bila prijatna, vazduh čist i sve je bilo spremno za nastup tri velika benda.

Nešto posle 21 sat na binu su izašli članovi grupe Hooligans. Bend iz mađarske, karakterističnog zvuka. Ređali su se hitovi, a za sam kraj nastupa, najavili su i novi album „Historia“ koji će objaviti u septembru.

Iako je nastup Galije bio najavljen za 22 sata, zbog kiše i kašnjenja tonskih proba, bend iz Niša nastupio je oko oko 22.30. Prisutna publika, koje je prema slobodnoj proceni ove večeri bilo oko 35.000, uživala je u harmoniji i bogatom zvuku i retrospektivi balada. Međutim, set lista je ipak prošarana sigurnim adutima bržeg tempa kao što su „Kotor“, „Digni ruku“, „Da me nisi“, dok je za kraj izvedena numera "...Još uvek sanjam..."

Nakon kraćeg predaha od dva odlična benda, nastupio je i poslednji - Hladno Pivo iz Hrvatske. Bend iz Zagreba, osnovan 1988. godine koji neguje "punk-rock" zvuk.

Poslednjeg dana Gospojine, u nedelju 25. avgusta, od 14:30 je revija paradnih zaprega, od 18:00 - revija borilačkih sportova, a u večernjim časovima nešto što svi željno očekuju. Nastup jedne od najvećih zvezda Balkana, Lepe Brene, koji je zakazan za 21 sat, a nakon koncerta, oko ponoći - vatromet.

 

 

 

 

Nedelja 25.08.2013
10:00 - Etno bazar
11:00 - Poljo - fest
11:00 - Dečija ulica
14:30 - XX revija paradnih zaprega
18:00 - revija borilačkih sportova
20:00 - humanitarna akcija
21:00 - koncert: Lepa Brena
00:00 - Vatromet


{fshare}

WEBINFO

Fotografija: Opština Novi Bečej

 

 

 

 

 


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

I ove godine je nastavljeno sa opremanjem ginekološke o...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

Jovica Jašin, vrsni glumac iz Zrenjanina, kog smo imali...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Danas, u utorak 28. jula, održana je sednica Štaba za ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

FLICKR