U četvrtak, 9. februara, Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, posetio je opštinu Bečej.

 

 

Sekretar Đoković je prilikom posete opštini Bečej istakao značaj razvoja lokalnih samouprava ukazavši pri tom na to da je Bečej u prošlosti imao jaku privredu koja je devastirana lošim privatizacijama. “Uglavnom kada viši nivoi vlasti posećuju niže, postavi se pitanje: šta su došli da nam donesu? Ali ja mislim da ćemo mi iz Bečeja nešto i odneti, a to je jedno iskustvo koje su gospodin Radojević i gospodin Tošić izgradili kao dobar poslovni model za podizanje kapaciteta lokalne samouprave Bečej” rekao je Đoković osvrćući se na rad lokalne samouprave u Bečeju. On je pohvalio i delovanje predsednika opštine Bečej, Dragana Tošića, koji je i uzrokovao današnju posetu: “Želja je gospodina Tošića i njegovog tima da se turistički potencijal iskoristi i da se stavi u međunarodnu ponudu što mislimo da je relano i neophodno i prepoznali smo neke stvari koje su dobar primer i mogle bi biti neki pilot projekat i za druge samouprave u Vojvodini”.

 

Prvi čovek bečejske opštine, Dragan Tošić, pohvalio je dobar radni odnos sa sekretarijatom za privredu i turizam koji je prema njegovim rečima, u prethodnim godinama bio na niskom nivou. Ovom prilikom, on je istakao i značaj završetka infrastrukturnog povezivanja industrijske zone sa saobraćajnicama, ali i najavio otvaranje još jednog pogona pored novootvorene KNOTT-ove hale. “Mogu sada da najavim da će do kraja godine biti izgrađena još jedna fabrika, još jedan pogon, tamo pored KNOTT-a, a sada imamo još četiri pisma o namerama i zahteva za kupovinu zemljišta u industrijskoj zoni” istakao je Tošić.

 

Goran Sadžakov, direktor turističke organizacije Bečej, predstavio je pokrajinskom sekretaru i okupljenim predstavnicima medija projekat “Tiski vrbak” koji je jedan od ključnih projekata u smislu razvoja turističke ponude opštine Bečej. Ovaj projekat predstavlja plan uređenja i osposobljavanja velikog dela tiskog priobalja koje trenutno nije u funkciji. Prema rečima Sadžakova, po završetku realizacije, deo priobalja gde Tisa stvara okuku biće pošumljen vrbama, biće izgrađen adrenalin park, više ugostiteljskih objekata, ali biće kreirano i dosta kulturnog sadržaja, pre svega, muzejskog i izložbenog karaktera. Procenjena vrednost ovog projekta je negde između 30 i 35 miliona dinara.


Pokrajinski sekretar i opštinski zvaničnici posetili su i industrijsku zonu u Bečeju čime je i zaključena ova zvanična poseta.

 


NAJPOPULARNIJE BEČEJ

Program „EcoBike-Net” p…

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj ...

maj 17, 2022

U četvrtak i petak, 19. i …

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez str...

maj 17, 2022

Sledeće nedelje, Majske ig…

Najstariji festival scenskog stvaralaštva ...

maj 11, 2022

Bečej: Vozio bicikl sa vi…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 17, 2022

Posao za referenta finansij…

Posao za referenta finansija. ...

maj 11, 2022

Neprijatni mirisi dopiru sa…

Pojedini Novobečejci, oni bliži Ljutovu, ...

maj 17, 2022

Posao za dva recepcionera

Posao za dva recepcionera. ...

maj 11, 2022

Posao za kuvara

Posao za kuvara. ...

maj 17, 2022

NAJNOVIJE

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

Pojedini Novobečejci, oni bliži Ljutovu, su se protekl...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

NAJČITANIJE

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj prekograničn...

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez struje delovi Be...

Najstariji festival scenskog stvaralaštva dece i mladih...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za referenta finansija. ...

Pojedini Novobečejci, oni bliži Ljutovu, su se protekl...

FLICKR