U petak, 15. septembra, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, posetio je opštinu Bečej gde je prisustvovao svečanom otvaranju rekonstruisanog objekta osnovne škole “Zdravko Gložanski”.

Kao što je poznato, ove godine su obnovljene zgrade ove škole i u Bečeju i Radičeviću.

Đaci ove škole pozdravili su ministra Šarčevića pesmama koje je izveo hor škole. Pored ministra prosvete, ceremoniji su prisustvovali i Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

Predsednik Tošić zahvalio se na podršci koju je ovo ministarstvo pružilo opštini Bečej, kao i na podršci ministarstva privrede na čijem konkursu su i dobijena sredstva za obnovu škole “Zdravko Gložanski”. On je još dodao: “Pre pet ili šest godina, školstvo u Bečeju je imalo problem sa time kako će isplatiti putne troškove zaposlenima ili kupiti dnevnike i krede, a sada smo došli do ove faze kada rekonstruišemo objekte. Vidi se da smo na pravom putu i na tome ćemo i nastaviti i još ćemo ulagati u školstvo u Bečeju

Ministar Šarčević je istakao da sva deca, ne samo u Radičeviću i Bečeju, već u celoj Vojvodini i Srbiji, imaju pravo na kvalitetno obrazovanje i da je, upravo, na ministarstvu prosvete i lokalnim samoupravama da im omoguće da to pravo i iskoriste. “Škole u Bečeju i Novom Bečeju su u dosta dobrom stanju. Ja to znam iz statistike, ali, drugačije je kada dođete na lice mesta i porazgovarate sa ljudima i čujete njihove i probleme i ideje. Ministarstvo je tu da otvorimo ideje, da sve što bude u novom zakonu uđe u autonomiju ustanova, da samo kvalitet koji ova škola pokazuje i na eksternom bodovanju bude bitan za finansiranje ustanove” rekao je Šarčević.

Neophodnost političke stabilnosti i doslednosti, kao i privrednog razvoja za unapređenje školskog sistema u Bečeju istakao je kao bitne pokrajinski sekretar Vuk Radojević. Radojević koji je bio predsednik opštine Bečej u vreme kada je opština konkurisala za sredstva za obnovu škole “Zdravko Gložanski” rekao je ovim povodom: “Jednim odgovornim pristupom, domaćinskim, racionalnim poslovanjem u opštini Bečej prevazišli smo finansijske probleme, stvorili neophodne preduslove i obezbedili neophodna sopstvena sredstva kako bismo uopšte i mogli da budemo konkurentni i da sa kvalitetnim projektima konkurišemo i kod pokrajinske i kod republičke vlade i realizujemo ovakve i slične projekte”  

Ministar Šarčević, sekretar Radojević i predsednik Tošić su posle svečanog dela protokola obišli rekonstruisani objekat osnovne škole u Radičeviću.


NAJPOPULARNIJE BEČEJ

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

FLICKR