U sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, u sredu, 22. januara, odigrana je druga od dve prijateljske utakmice futsal reprezentacija uzrasta do devetnaest godina Srbije i Španije. Ekipe su se sastale dan ranije u Zrenjaninu kada je Španija dobila Srbiju rezultatom 4:5, dok je rezultat u Novom Bečeju bio 3:3.
 
Mlade futsalere bodrile su pune tribine u sportskoj hali, a utakmicom su zadovoljni predstavnici oba tima. Tako je Vladimir Jovanović, selektor naše mlade futsal reprezentacije, rekao ovom prilikom: „Ovo je bila veoma dobra škola za nas i našu reprezentaciju, kao i za stručni štab. Dve potpuno različite utakmice juče i danas. Juče smo imali više od igre, mnogo je lepše izgledalo i na terenu, dok smo imali snage i koncentracije išlo je kako treba. Primili smo neke, mogu da kažem, pomalo glupe golove, ali nadam se da su momci shvatili pouku. Teško je igrati u dva dana sve utakmice protiv ovakve reprezentacije“. Sa druge strane, selektor Španaca koji su aktuelni evropski prvaci, Albert Kaniljas Alavez,  istakao je da ima velike planove za svoje momke: „Ovi susreti su nam bili bitni kao kontrola njihovog kvaliteta, ali i kao prilika da se ova ekipa dobro uigra. Srbija, takođe, ima dobru ekipu i siguran sam da će još više napredovati u narednom periodu i da će se naći na sledećem prvenstvu Evrope“. 
 
Igor Gačić, menadžer futsal selekcija Fudbalskog saveza Srbije, podsetio je da je ovo drugi put da su reprezentativci u futsalu u Novom Bečeju posle ženske selekcije koja je u Novom Bečeju igrala sa Slovačkom i dodao da očekuje da se saradnja nastavi i u budućnosti. „Prijateljske utakmice nam mnogo znače, a, uskoro nas u Nišu očekuje i najvažniji turnir futsala. To je kvalifikativni turnir za svetsko prvenstvo na kome će nam doći seniorska selekcija Španije, selekcija Ukrajine i Francuske, tako da nas očekuje spektakl početkom februara“, zaključio je Gačić.
 
Zadovoljan susretom je i Ranko Janjić, direktor sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“, koji je ovom prilikom rekao: „Jako je teško pratiti ove reprezentacije i izlaziti u susret, ali, ono što smo počeli prošle godine sa ženskim selekcijama ponavlja se sa muškim gde smo lestvicu podigli na mnogo viši nivo nego što je to bilo prošle godine. U periodima koji su ispred nas ozbiljno računaju na Novi Bečej kada su ove aktivnosti u pitanju, a mi to, sigurno, jesmo zaslužili našom požrtvovanošću i publikom jer bez publike ne bismo sigurno ovakve mogli da realizujemo“ 
 

NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Predstava „Laži me” ko…

Nakon dva odlaganja zbog situacije sa epi...

oktobar 08, 2020

Produženje roka izvođenja…

Opština Bečej obaveštava o novom produž...

oktobar 09, 2020

Posao za elektromehaničara…

Posao za elektromehaničara u Novom Bečeju...

oktobar 14, 2020

Posao za jednog referenta r…

Posao za jednog referenta reklamacija u Pol...

oktobar 14, 2020

Bečej: Građani biraju gde…

Građani opštine Bečej i ove godine moći...

oktobar 14, 2020

8. Bečejski festival monod…

Osmi Bečejski festival monodrame „Be:fem...

oktobar 14, 2020

Batez obišao teren u OŠ …

Fotografija: Opština BečejPokrajinski s...

oktobar 14, 2020

Novi Bečej: Nove mere kriz…

Opštinski štab za vanredne situacije opš...

oktobar 14, 2020

NAJNOVIJE

Danas je održana treća sednica Skupštine opštine Be...

U četvrtak 22. oktobra, sa početkom u 19 sati, u Domu ...

U subotu je održan prvi "Vinofest Potisja", organizovan...

Posao za terenske komercijaliste. ...

Pozorišna manifestacija „Dani Laze Telečkog“ koja ...

Klaster Potiskog regiona u saradnji sa turističkom orga...

NAJČITANIJE

Nakon dva odlaganja zbog situacije sa epidemijom koron...

Opština Bečej obaveštava o novom produženju roka izv...

Posao za elektromehaničara u Novom Bečeju. ...

Posao za jednog referenta reklamacija u Poletu. ...

Građani opštine Bečej i ove godine moći će da se iz...

Osmi Bečejski festival monodrame „Be:femon“ svečan...

FLICKR