U četvrtak, 27. decembra,  sportskom društvu „2. oktobar“ iz Kumana svečano je uručena sportska oprema koja je donacija javnog preduzeća „Srbija šume“ i opštine Novi Bečej. 

 

Siniša Medić, predsednik kluba borilačkih sportova „2. oktobar“, istakao je da im novi tatami, podloga za borilačke sportove, i nova oprema u vidu štitnika za grudi, glavu i druge delove tela, mnogo znači, naročito jer je ovaj klub borilačkih sportova jedan od najmlađih u opštini, ali i jedan od onih koji postižu najbolje rezultate. Kako kaže, za opremu su uvek morali da se snalaze kada su išli na takmičenja širom Srbije, a posebno im je značajan tatami. „Tatami nam je najvažniji u ovom sportu zato što mi na treningu ne možemo da radimo na parketu, nego, treba da radimo na tatamiju. Mi smo na parketu radili i pokazali smo vrhunske rezultate. Sad nam preostaje da pokažemo još bolje rezultate jer sad imamo i tatami i opremu“, rekao je Medić ovom prilikom. On je rekao da se spremaju za učešće na svetskom prvenstvu u Rusiji uz takmičenja koja im predstoje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, a za april je najavio i takmičenje u kung fu vu šu koje će se održati u Kumanu. 

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, rekao je da u opštini Novi Bečej ima dvadeset i sedam sportskih klubova od čega dvadeset i tri finansiraju opština i mesne zajednice, ali da se trude da podrže sport u što većoj meri. On je zahvalio JP „Srbija šume“ koje je učestvovalo u nabavci opreme. Maksimović je najavio i sledeće korake u podršci sportu na teritoriji opštine Novi Bečej: „Ono što nam predstoji jeste dodela opreme za fudbalski klub „Vojvodina“ iz Novog Miloševa. Trudimo se da mimo budžeta koliko god možemo angažujemo i javna preduzeća , ne samo opštinska, već i republička, da ih motivišemo da pomognu našoj deci, našim dobrim sportistima koji su uspešni i na evropskom i na svetskom nivou“.

U ime preduzeća „Srbija šume“, sportsku opremu uručio je Miloš Srećković, predsednik nadzornog odbora ovog preduzeća, koji je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što se pomaže sportskom društvu u jednoj manjoj sredini gde nema mnogo prilika za bavljenje sportom, ali koje, ipak, postiže dobre rezultate. „Javno preduzeće ima jednu socijalnu komponentu. Vlada Republike Srbije daje mogućnost javnim preduzećima da pomognu i lokalnim samoupravama i sportskim klubovima, da pomogne njihov rad i omogući bolje uslove za njihov razvitak“, rekao je Srećković.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Osumnjičen za teš…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

februar 11, 2021

U sredu promocija druge knj…

U sredu, 17. februara, u multifunkcionalnoj...

februar 12, 2021

Pozorišna predstava "…

Sutra, u subotu 13. februara od 19 časova...

februar 12, 2021

Bečej: Predstava „Gidion…

Gradsko pozorište Bečej pozorišnu poluse...

februar 13, 2021

Nov teren i tribine za OŠ …

Rukometni teren u dvorištu Osnovne škole ...

februar 12, 2021

SO Bečej: Sve tačke usvoj…

U četvrtak 11. februara održana je 8. sed...

februar 12, 2021

Bečej: Zaključno sa 14. f…

Bečej: Zaključno sa 14. februarom - 108 a...

februar 14, 2021

Bečej: Danas i sutra bez g…

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obave...

februar 17, 2021

NAJNOVIJE

U sredu, 24. februara, od 09:15 do 12:00 časova, b...

Posao za mehatroničara i operatera uređaja za lasersko...

Posao za prodajne predstavnike u Poletu. ...

U sredu 24. februara, u prostorijama Gradskog pozorišta...

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obaveštava cenjen...

Posao za stručnog saradnika za pravne poslove u Poletu ...

NAJČITANIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju r...

U sredu, 17. februara, u multifunkcionalnoj sali Domu ku...

Sutra, u subotu 13. februara od 19 časova, u Domu kultu...

Gradsko pozorište Bečej pozorišnu polusezonu započel...

Rukometni teren u dvorištu Osnovne škole „Miloje Či...

U četvrtak 11. februara održana je 8. sednica Skupšti...

FLICKR