U sredu, 10. aprila, u Klubu za dnevni boravak odraslih u sklopu doma “Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju, otvorena je izložba kreativne grupe “Suncokret” koja će biti dostupna posetiocima do petka, 13. aprila u podne. Na izložbi su predstavljeni radovi vrednih članica ove grupe, pre svega, heklani predmeti, vezovi, predmeti rađeni dekupaž tehnikom kao i mnogi drugi, raznovrsni i unikatni predmeti. Grupa “Suncokret” dobila je i međunarodno priznanje na Međunarodnoj izložbi radova i kolekcionarstva gde svake godine članice učestvuju i osvajaju prestižna priznanja.

 

Jedna od članica aktiva “Suncokret” je i Zagorka Bolozanov koja je ovom prilikom istakla značaj ovakvih druženja za pripadnice trećeg doba: “Radosne smo kad god smo zajedno. Volimo da se družimo, a pored toga i učimo jedna od druge, razmenjujemo radove, kolače i, na kraju krajeva, iskustva koja smo godinama stekle. Lepo nam je, a volimo i da putujemo. To se vidi i na izložbama koje posećujemo bar dva puta. Na MIRK idemo obavezno dva puta, kad postavljamo izložbu i kad je skidamo. Posebno nam je zadovoljstvo kad osvojimo pehare, prva mesta, velemajstorske diplome i slično. Još jednom kažem, čast mi je što sam u ovom društvu i što mogu da učestvujem u svom ovom radu koji je jako lep, kao što se može videti, bar se nadam da se svima sviđa”. Pored aktivnosti u Klubu za dnevni boravak, Zagorka Bolozanov je i pesnikinja čiji radovi su nedavno objavljeni u okviru zbirke “Izvor ti je na dohvat”.

Dugogodišnja članica je i Draginja Nikolić koja se oprobala u gotovo svim tehnikama koje se praktikuju u radu ove male, ali plodonosne grupe. Prema njenim rečima, prijateljstvo i druženje su osnova rada “Suncokreta”. “Družimo se ponedeljkom koji nam je najlepši dan u nedelji kada dođemo u ovu prelepu salu gde se družimo, gde jedna drugoj sve najlepše pričamo, gde svoje brige ostavimo kući, a ovde srećne i vesele dolazimo da radimo. Radimo sve radove, jedna drugoj sve pomažemo, u vezu, ako neko nešto ne zna da uradi, nauči od druge. Eto, tako nam je taj ponedeljak srećan, zato što nedeljom skuvamo ručak i onda smo ponedljkom slobodne. Želja mi je samo da još dugo godina, pošto sam ovde već šesnaestu godinu, da još toliko učestvujem i u takmičenjima, ali i i u ovom lepom druženju” rekla je Nikolić


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej - Vip kinoteka:…

U okviru projekta "Vip kinoteka", u utorak ...

novembar 09, 2020

Uskoro 3 nova bezbedna igra…

Opština Bečej uskoro "bogatija" za tri ...

novembar 13, 2020

Bečej: 15 novozaraženih n…

Bečej: Na današnji dan 46 aktivnih sluča...

novembar 17, 2020

Novi Bečej: Pozorišna pre…

U četvrtak, 19. novembra sa početkom u 20...

novembar 09, 2020

Priznanje „Zlatna amfora…

Nagradu „Zlatna amfora“, za izuzetne re...

novembar 13, 2020

Bečej: Danas 50 novozaraž…

Bečej: Na današnji dan 80 aktivnih sluča...

novembar 18, 2020

U četvrtak, 12. novembra, …

U četvrtak 12. novembra 2020. godine, od 0...

novembar 09, 2020

Novi Bečej: 31 lice poziti…

U trećem talasu, a prema rezultatima PCR t...

novembar 14, 2020

NAJNOVIJE

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan slučaj zaražen ko...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

Bečej: Na današnji dan 190 aktivnih slučajeva zaraže...

Prema odluci opštinskog Veća opštine Bečej, uvodi se...

NAJČITANIJE

U okviru projekta "Vip kinoteka", u utorak 10. novembra ...

Opština Bečej uskoro "bogatija" za tri nova bezbedna...

Bečej: Na današnji dan 46 aktivnih slučajeva zaražen...

U četvrtak, 19. novembra sa početkom u 20 sati, u pozo...

Nagradu „Zlatna amfora“, za izuzetne rezultate u raz...

Bečej: Na današnji dan 80 aktivnih slučajeva zaražen...

FLICKR