U sredu, 10. aprila, u Klubu za dnevni boravak odraslih u sklopu doma “Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju, otvorena je izložba kreativne grupe “Suncokret” koja će biti dostupna posetiocima do petka, 13. aprila u podne. Na izložbi su predstavljeni radovi vrednih članica ove grupe, pre svega, heklani predmeti, vezovi, predmeti rađeni dekupaž tehnikom kao i mnogi drugi, raznovrsni i unikatni predmeti. Grupa “Suncokret” dobila je i međunarodno priznanje na Međunarodnoj izložbi radova i kolekcionarstva gde svake godine članice učestvuju i osvajaju prestižna priznanja.

 

Jedna od članica aktiva “Suncokret” je i Zagorka Bolozanov koja je ovom prilikom istakla značaj ovakvih druženja za pripadnice trećeg doba: “Radosne smo kad god smo zajedno. Volimo da se družimo, a pored toga i učimo jedna od druge, razmenjujemo radove, kolače i, na kraju krajeva, iskustva koja smo godinama stekle. Lepo nam je, a volimo i da putujemo. To se vidi i na izložbama koje posećujemo bar dva puta. Na MIRK idemo obavezno dva puta, kad postavljamo izložbu i kad je skidamo. Posebno nam je zadovoljstvo kad osvojimo pehare, prva mesta, velemajstorske diplome i slično. Još jednom kažem, čast mi je što sam u ovom društvu i što mogu da učestvujem u svom ovom radu koji je jako lep, kao što se može videti, bar se nadam da se svima sviđa”. Pored aktivnosti u Klubu za dnevni boravak, Zagorka Bolozanov je i pesnikinja čiji radovi su nedavno objavljeni u okviru zbirke “Izvor ti je na dohvat”.

Dugogodišnja članica je i Draginja Nikolić koja se oprobala u gotovo svim tehnikama koje se praktikuju u radu ove male, ali plodonosne grupe. Prema njenim rečima, prijateljstvo i druženje su osnova rada “Suncokreta”. “Družimo se ponedeljkom koji nam je najlepši dan u nedelji kada dođemo u ovu prelepu salu gde se družimo, gde jedna drugoj sve najlepše pričamo, gde svoje brige ostavimo kući, a ovde srećne i vesele dolazimo da radimo. Radimo sve radove, jedna drugoj sve pomažemo, u vezu, ako neko nešto ne zna da uradi, nauči od druge. Eto, tako nam je taj ponedeljak srećan, zato što nedeljom skuvamo ručak i onda smo ponedljkom slobodne. Želja mi je samo da još dugo godina, pošto sam ovde već šesnaestu godinu, da još toliko učestvujem i u takmičenjima, ali i i u ovom lepom druženju” rekla je Nikolić


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Fop: Posao za mehatroničar…

Posao za mehatroničara i operatera uređaj...

februar 22, 2021

Novo Bečej: Sutra bez stru…

U sredu, 24. februara, od 09:15 do 12:...

februar 23, 2021

Bečej: Osumnjičen za teš…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

februar 11, 2021

U sredu promocija druge knj…

U sredu, 17. februara, u multifunkcionalnoj...

februar 12, 2021

Pozorišna predstava "…

Sutra, u subotu 13. februara od 19 časova...

februar 12, 2021

Bečej: Predstava „Gidion…

Gradsko pozorište Bečej pozorišnu poluse...

februar 13, 2021

Nov teren i tribine za OŠ …

Rukometni teren u dvorištu Osnovne škole ...

februar 12, 2021

SO Bečej: Sve tačke usvoj…

U četvrtak 11. februara održana je 8. sed...

februar 12, 2021

NAJNOVIJE

U sredu, 24. februara, od 09:15 do 12:00 časova, b...

Posao za mehatroničara i operatera uređaja za lasersko...

Posao za prodajne predstavnike u Poletu. ...

U sredu 24. februara, u prostorijama Gradskog pozorišta...

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obaveštava cenjen...

Posao za stručnog saradnika za pravne poslove u Poletu ...

NAJČITANIJE

Posao za mehatroničara i operatera uređaja za lasersko...

U sredu, 24. februara, od 09:15 do 12:00 časova, b...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju r...

U sredu, 17. februara, u multifunkcionalnoj sali Domu ku...

Sutra, u subotu 13. februara od 19 časova, u Domu kultu...

Gradsko pozorište Bečej pozorišnu polusezonu započel...

FLICKR