Dvadeset peto zasedanje veća opštine Novi Bečej

 

 

U četvrtak, 9. februara, u svečanoj sali opštine Novi Bečej, održana je dvadeset peta sednica opštinskog Veća. Pred većnicima naše opštine našlo se sedam tačaka dnevnog reda, a radom je rukovodio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je i predsedavajući ovog tela. Najinteresantnija jeste, svakako, ona koja se odnosila na izmene i dopune rešenja o stipendijama opštine Novi Bečej.

Naime, na sednici veća održanoj krajem septembra prethodne godine, odlučeno je da se stipendira 50 studenata sa teritorije naše opštine koji ispune uslove konkursa. Međutim, na konkursu se ispostavilo da sedmoro studenata više od pomenutog broja ispunjava sve uslove, ali bi prema ranijoj odluci, ostali bez stipendije tj “ispod crte”. Predsednik Maksimović je o ovome rekao: “Imamo sedmoro dece koja ispunjavaju uslove preko onog broja, šestoro prema opštim uslovima, a jedno po posebnim uslovima stipendiranja. Rešili smo da nađemo prostora u budžetu da stipendiramo svih pedeset i sedmoro dece. To je lepa vest, da nijedno dete neće ostati ispod crte. Odnosno, svi koji ispunjavaju uslove. Naravno da oni koji ne ispunjavaju uslove i ne mogu dobiti stipendiju”. Prvi čovek opštine Novi Bečej dodao je i da se u najskorije vreme očekuje potpisivanje ugovora za stipendistima.

Među drugim tačkama dnevnog reda bile su i one o davanju saglasnosti na cenovnik sportsko-rekreativnog centra “Jedinstvo” i o davanju saglasnosti na cenovnik Turističke organizacije Novi Bečej. U vezi sa ovom drugom tačkom, v.d. direktora Turističke organizacije, Saša Dujin, objasnio je da se radi o tome da se javila potreba za organizovanjem službe turističkih vodiča pri Turističkoj organizaciji, petnaest lica proći će i obuku za vodiče, ali agencije zahtevaju cenovnik te vrste usluga od Organizacije, pa je potrebno i to uvrstiti u cenovnik. Veće je dalo saglasnost na cenovnik, ali je na predlog Branka Svilengaćina, zamenika predsednika opštine Novi Bečej, odlučeno da se preporuči upravnom odboru Turističke organizacije da građani opštine Novi Bečej budu oslobođeni plaćanja za ovakve usluge. Ovo je podržao i predsednik Saša Maksimović dodavši da ima smisla osloboditi naše građane ovog plaćanja budući da naša opština finansira veliki deo budžeta Turističke organizacije.

Takođe, načelnica opštinske uprave, Tamara Ivanišević, imenovana je u organizacioni odbor Velikogospojinskih dana budući da po zakonu moraju da se sprovode javne nabavke pri organizovanju ove manifestacije, te je potrebno i stručno lice za ove poslove. Uz ovo, rešena su i neka tehnička pitanja kao što je pitanje zapošljavanja internog revizora opštine. Kako je prisutnima pojasnila Marica Bešlin, sekretar skupštinske službe, prema nalogu posle nedavno obavljenje revizije, opština je dužna da zaposli internog revizora i budžetskog inspektora. Međutim, kako postoji zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, to lice ne bi moglo biti primljeno u stalni radni odnos pri odseku za finansije, već će, formalno, biti deo kabineta predsednika opštine, budući da u tom segmentu postoji mogućnost zapošljavanja na određeno vreme.

 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej: U ponedeljak s…

”Ciklonizacija“ A.D. Novi Sad, će u po...

jul 24, 2020

Mileševo: Izgrađen pomoć…

Kako saopštavaju iz opštine Bečej, u nas...

jul 30, 2020

Posao za administrativnog r…

Posao za administrativnog radnika - knjigov...

jul 24, 2020

BEČEJ: JOŠ TROJE POZITIVN…

Štab za vanredne situacije opštine Bečej...

jul 30, 2020

Bečej: U utorak, tretiranj…

U utorak 28. jula, ako se steknu neophodni ...

jul 26, 2020

Posao za 5 vodoinstalatera…

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovod...

jul 31, 2020

Bečej: Sutra bez struje Pr…

U utorak 28. jula, od 08:30 do 13:30 časov...

jul 27, 2020

Bečejprometu potrebna dva …

Bečejprometu d.o.o potrebna dva radnika u ...

avgust 03, 2020

NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

”Ciklonizacija“ A.D. Novi Sad, će u ponedeljak 27. ...

Kako saopštavaju iz opštine Bečej, u naseljenom mestu...

Posao za administrativnog radnika - knjigovođu.  ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

U utorak 28. jula, ako se steknu neophodni meteorološki...

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovoda ...

FLICKR