Opštini Novi Bečej odobren je projekat u vrednosti od 16.500 EUR kojim je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Novi Bečej aplicirala u okviru EU programa "Evropa za građane i građanke". 

 

Opština Novi Bečej jedna je od dve jedinice lokalne samouprave u Srbiji kojoj je odobren projekat u okviru programa "Evropa za građane i građanke".
Projekat "Be ProACTIVE" zamišljen je kao događaj koji se temelji na sportskim aktivnostima i umetničkom stvaralaštvu posredstvom kojih će se promovisati tolerancija i evropske vrednosti, kao i aktivno učešće građana u demokratskim procesima društva, saopšteno je iz Opštine Novi Bečej.
Partneri na projektu Opštini Novi Bečej su bratske opštine i gradovi Buzet (Hrvatska), Mezetur (Mađarska) i Šturovo (Slovačka), kao i opština Kvatro Kastela (Italija). Predstavnici ovih opština i gradova okupiće se u Novom Bečeju u septembru ove godine i kroz zajedničke aktivnosti definisati svoje viđenje "evropskog identiteta".
Direktor kancelarije za LER Saša Dujin kaže da se značaj učešća na ovakvim i sličnim evropskim projektima ogleda u činjenici da putem razmene iskustava opštine i gradovi produbljuju svoju saradnju i učeći jedni od drugih utiču pre svega na ekonomski razvoj svoje zajednice.
- Projekat je inspirisan lansiranjem Evropske nedelje sporta, koju Evropska komisija po prvi put organizuje ove godine od 7. do 13. septembra, a čiji je cilj podsticanje građana na fizičku aktivnost kao jedan od važnih preduslova za mentalno i fizičko zdravlje pojedinca koji aktivno učestvuje u društvenom, ekonomskom i političkom životu jedne zajednice.
Osim toga što je nosilac projekta, opština Novi Bečej se može pohvaliti i činjenicom da će i kao partner učestvovati u projektu u okviru istog programa "Evropa za građane i građanke", koji će sprovesti grad Šturovo.

 

Izvor: eKapija.com


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

Bečejprometu d.o.o potrebna dva radnika u proizvodnji, ...

U četvrtak 6. avgusta, zbog radova na elektrodistributi...

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovoda ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

NAJČITANIJE

Posao za administrativnog radnika - knjigovođu.  ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

U utorak 28. jula, ako se steknu neophodni meteorološki...

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovoda ...

U utorak 28. jula, od 08:30 do 13:30 časova se zbog pla...

Bečejprometu d.o.o potrebna dva radnika u proizvodnji, ...

FLICKR